Kompanija Bingo: Radnici su zbrinuti i niko neće ostati bez posla

Radiosarajevo.ba
Kompanija Bingo: Radnici su zbrinuti i niko neće ostati bez posla
Nakon požara koji je u subotu navečer zahvatio tržni centar Bingo u pregradskom naselju Vrapčići u Mostaru, iz Binga su se oglasili saopćenjem u kojem navode da je njihov objekt u potpunosti izgorio.

Kako navode, u ovoj potresnoj situaciji, sreća je što nema ljudskih žrtava.

"Naša najveća vrijednost – naši uposlenici, su zbrinuti i dobro su. Jedan dio uposlenika je raspoređen u naše druge trgovine na području Mostara, a ostali su počeli s korištenjem godišnjeg odmora. Nakon ovoga, ubrzo ćemo praviti nove preraspodjele kako bi se sačuvala radna mjesta", navode iz Binga.

U objektu su stečeni uvjeti za obavljanje uviđaja, a pripadnici sektora KRIM policije HNK  već su u objektu, uz stalni nadzor vatrogasne brigade, te se u narednom periodu očekuju informacije o uzroku požara.

O novčanoj vrijednosti štete još uvijek je rano govoriti, ističu iz tuzlanske kompanije Bingo.

 "Naše ostale poslovnice u Mostaru su na raspolaganju našim cijenjenim kupcima koji su do sada obavljali kupovinu u centru kojeg je zadesio požar, a čim se situacija stabilizira i završe sve potrebne  radnje, krenut ćemo u obnovu našeg centra. Zahvaljujemo svima onima koji nam putem društvenih mreža, poslovnih kontakata ili medija pružaju podršku, a posebno zahvaljujemo našim uposlenicima, kupcima, poslovnim partnerima, građanima Mostara i vatrogasnim i policijskim službama, jer su uz nas bili od samog početka nesreće", naglašavaju iz Binga.

Podsjećamo da je uviđaj na mjestu požara počeo jutros, a kako su ranije kazali za Radiosarajevo.ba iz MUP-a HNK, ne zna se do kada će trajati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije