Komisija Doma naroda odbila izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja: Podržala važne sporazume
/ Komentari (3)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Dom Korupiranih Nepismenih Parazita
Saobracaj po njihovom je siguran imaju skeneri al policije ni na vidiku Pa eto mogu okameriti i znakove posto dijaspori znakovi na putu nista ne znace oni imaju za kafu ili burek toliko kosta lik i nedjelo jednog saobracajnog policajca
Punjene paprike su jedno od onih jela koje, osim što mame mirisima i okusima, nose i snažnu emotivnu vrijednost. U mnogim domaćinstvima širom regije, ovo jelo nije samo ručak – ono je podsjetnik na djetinjstvo, porodične nedjelje i recepte koji se prenose s koljena na koljeno. Njihova jednostavna priprema i bogat okus čine ih nezaobilaznim klasikom domaće kuhinje. Sočno meso obogaćeno začinima, rižom i povrćem, pažljivo napunjeno u babure i kuhano u gustome umaku od paradajza – punjene paprike su jelo koje svi vole. Često se kaže da su "najbolje drugi dan", kada svi okusi imaju vremena prožeti se i razviti u punom intenzitetu. Recept za domaće punjene paprike (8–10 komada) Sastojci: 8–10 srednjih paprika babura 500 g mljevenog mesa (junetina ili mješavina) 100–150 g riže okruglog zrna 1 velika glavica luka, sitno sjeckana 2–3 režnja bijelog luka, sitno sjeckana 1 veća mrkva, naribana 1 jaje (po želji) 1 kašika slatke mljevene crvene paprike So i biber po ukusu Malo ulja 700 ml – 1 l pasiranog paradajza Goveđi ili povrtni temeljac (ili voda) po potrebi Svježi peršun za posipanje Priprema Operite paprike, odrežite im vrhove s peteljkom i sačuvajte ih za kasnije. Izvadite sjemenke i bijele membrane. Lagano posolite unutrašnjost svake paprike. Na malo ulja pirjajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte naribanu mrkvu i pirjajte još nekoliko minuta. Umiješajte Punjene paprike su jedno od onih jela koje, osim što mame mirisima i okusima, nose i snažnu emotivu.