Komesarka Johansson u dvodnevnoj posjeti: Danas razgovori s najvišim bh. dužnosnicima

4
Radiosarajevo.ba
Komesarka Johansson u dvodnevnoj posjeti: Danas razgovori s najvišim bh. dužnosnicima
Foto: EPA-EFE / Ylva Johansson

Ylva Johansson, komesarka Evropske unije za unutrašnje poslove, tokom drugog dana posjete našoj zemlji sastat će se sa najvišim bh. zvaničnicima, kao i rukovodiocima državnih agencija nadležnih u oblasti upravljanja migracijama.

Johansson će danas razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, te njegovim zamjenicima - Biserom Turković, ministricom vanjskih poslova BiH, i Vjekoslavom Bevandom, ministrom finansija i trezora BiH.

Nakon toga planiran je susret s članovima Predsjedništva BiH, kao i obraćanje komesarke javnosti.

U planu je i sastanak s predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH, direktorom Službe za poslove sa strancima BiH Slobodanom Ujićem i direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem.

Inače, Johansson je dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini započela jučer posjetom Bihaću gdje je obišla migrantski kamp na lokalitetu Lipa, te o procesu migracija u BiH razgovarala sa državnim ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem, kao i predstavnicima kantonalne i gradske vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije