Komesar Halilović o novom zastoju vozila u Sarajevu: Policija će poduzeti mjere

A. D.
Komesar Halilović o novom zastoju vozila u Sarajevu: Policija će poduzeti mjere
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zastoj u Sarajevu

Nakon jučerašnje blokade saobraćaja u Sarajevu, ali i u većim gradovima u BiH zbog poskupljenja goriva, i za danas je najavljen zastoj vozila u znak protesta protiv visokih cijena goriva.

Budući da se jučer na društvenim mrežama objavljene informacije, ali i fotografije i snimci o tome da je policija kažnjavala građane koji su se odlučili na ovaj vid protesta kontaktirali smo komesara MUP-a KS-a Mevludina Halilovića.

Halilović je za Radiosarajevo.ba izjavio da su službenici MUP-a KS-a jučer radio svoj posao u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

"Poduzete su određene mjere, a i danas ćemo u skladu sa situacijom imati naše aktivnosti i procesuiranja u skladu sa zakonom", rekao je Halilović.

Povodom jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva, te eventualno organiziranih blokada u narednim danima, oglasila se Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, a njihovo obavještenje prenosimo u cjelosti.

"Policijski službenici Uprave policije su dana 10.06.2018. godine, tokom blokade saobraćaja uzrokovane nezadovoljstvom vozača cijenama goriva, izvršili evidentiranje vozila kojima su vozači izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita, te će u narednom periodu biti izvršena provjera vlasnika vozila, a prema licima koja su učestvovala u obustavi saobraćaja na pomenutoj raskrsnici, biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Istovremeno, obavještavamo sve učesnike u saobraćaju, da će policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju, koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje prometa i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. Također, bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila hitne medicinske pomoći i druga vozila sa prvenstvom prolaza", saopćili su.

Podsjetimo, brojni vozači nezadovoljni povećanjem cijena goriva odlučili su se jučer na blokadu saobraćajnica širom Bosne i Hercegovine, a pozivu su se odazvali vozači u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Jelahu, a putu M-17 Doboj- Sarajevo, zatim u Banjoj Luci i u drugim mjestima.

Vozači su putem društvenih mreža pozvani i danas na isti čin, a najavljen je da bi zastoj trebao biti organiziran svaki dan u 17 sati. 

"Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. 6. pa dalje dok se cijene goriva ne smanje. Prosto i jednostavno'', navodi se u poruci koja je objavljena na Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva".

Protiv poskupljenja goriva: Vozači u BiH zaustavili svoja vozila na ulicama

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije