Komemoracija Muhamedu Šaćiragiću: Vječni pozdrav za velikog direktora Centrotransa

0
FENA
Komemoracija Muhamedu Šaćiragiću: Vječni pozdrav za velikog direktora Centrotransa
Foto: YouTube/Printscreen / Muhamed Šaćiragić

Komemoracija bivšem direktoru Centrotransa Muhamedu Šaćiragiću, koji je preminuo u nedjelju u 75. godini, održana je danas u Bosankom kulturnom centru u Sarajevu.

Oproštajnu počast odali su mu članovi porodice, prijatelji, kao i predstavnici kulturnog, političkog i akademskog života, sjećajući se tog vizionara, patriote, stručnjaka i velikog čovjeka.

Direktor Centrotransa Safudin Čengić kazao je da su Šaćiragića krasile mnoge vrline, kao što su skromnost, posvećenost prema obavezama i poslu koji je obavljao te požrtvovanost i briga prema svojoj porodici, prijateljima i svima sa kojima je sarađivao ili se susretao.

Supruga splitskog kapetana koji je osuđen na zatvor u Turskoj: "Znate li šta nam je rekao sudac?"

Supruga splitskog kapetana koji je osuđen na zatvor u Turskoj: "Znate li šta nam je rekao sudac?"

"Bio je jedinstven i jednostavan čovjek, u nimalo lakim i jednostavnim vremenima. Ponikao je u skromnoj porodici koja mu je osigurala osnovne uslove za školovanje, a koje je on na kraju iskoristio na zadovoljstvo i ponos svojih roditelja, za sticanje najviših akademskih zvanja" kazao je.

Podsjetio je da je Šaćiragić cijeli radni vijek proveo u Centrotransu - djelatnost prijevoz putnika te da je počeo kao saobraćajni tehničar da bi se penzionisao kao generalni direktor te firme. Time se, dodao je, njegov angažman u Centrotransu ne završava jer je u funkciji savjetnika nastavio aktivno raditi u Centrotransu.

Preminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa

Preminuo Muhamed Šaćiragić, dugogodišnji direktor Centrotransa

"U stvarnosti, on je sav svoj radni vijek, koji je više od 50 godina, živio život Centrotransa. Za danas, u 14 sati je zakazao sjednicu Nadzornog odbora ali, nažalost, umjesto toga organizirana je ova komemoracija" istakao je.

Također je kazao da je Šaćiragić rukovodio velikim projektima od interesa za državu Bosne i Hercegovine a i šire. Između ostalog, bio je rukovodilac organizacije službenog prijevoza XIV Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

"Budimo ponosni što smo mogli družiti se sa njim i raditi. Hvala ti na svemu i neka ti je laka zemlja" zaključio je.

Poznat termin dženaze i komemoracije dugogodišnjem direktoru Centrotransa Muhamedu Šaćiragiću

Poznat termin dženaze i komemoracije dugogodišnjem direktoru Centrotransa Muhamedu Šaćiragiću

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta kazao je da se danas oprašta od izuzetnog čovjeka čiji je doprinos razvoju ostavio neizbrisiv trag.

"On nije bio samo lider, već i vizionar koji je svojim idejama oblikovao Centrotrans u ono što je danas. Njegova ostavština je vidljiva, ne u svijetu saobraćaja, već u cijelom društvu. Pamtit ćemo ga kao izuzetnog čovjeka, po dobroti, vjeri u ljude i budućnost BiH" kazao je ministar.

Prisutnim se obratila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je kazala da je Šaćiragić ostavio neizbrisiv trag za BiH.

"On je dokaz da u najtežim vremenima mogu nastati velika djela. Neprestano je radio na unapređenju standarda i poslovnog ambijenta u BiH" kazala jee.

Posljednju poruku uputila mu je i njegova supruga Suvada Šaćiragić u kojoj je navela da je njen suprug prije svega bio čovjek, vizionar, prijatelj, osoba kojoj se moglo vjerovati, visokih moralnih vrijednosti i jakog karaktera, i osoba koja se rijetko rađa.

"Vjerujem da je on tu sada sa nama i da je sretan što je imao ovakve prijatelje" istaknuto je u poruci.

Na komemoraciji je pročitan i niz telegrama saučešća, među kojima je i telegram bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije