Komandant NATO Štaba u posjeti Oružanim snagama BiH u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Komandant NATO Štaba u posjeti Oružanim snagama BiH u Banjoj Luci
Foto: NATO / Komandant NATO Štaba u BiH u Banjoj Luci

Brigadni general William Edwards, komandant NATO Štaba Sarajevo sastao se s brigadirom OS BiH Jankom Petrušićem, nedavno imenovanim komandantom Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH, u kasarni Kozara u Banjoj Luci, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici NATO snaga u BiH. 

Nakon sastanaka, Edwards je posjetio i 1. helikopterski skvadron i 7. bataljon logističke podrške na aerodromu Mahovljani, gdje je mogao vidjeti i neke od letjelica ove brigade.

Podsjetimo, američki general William J. (Bill) Edwards je prije stupanja na novu dužnost obavljao brojne i odgovorne dužnosti u okviru KoV-a SAD-a, a u BiH dolazi iz baze Smith, Havaji, gdje je bio na dužnosti pomoćnika za mobilizaciju načelniku Uprave za operacije J-3 u Indopacifičkoj komandi.

Komandant NATO Štaba u BiH u Banjoj Luci - undefined

Foto: NATO: Komandant NATO Štaba u BiH u Banjoj Luci

Istaknuti vojnik i doktor nauka, general Edwards donosi ogromno iskustvo i dokazane liderske sposobnosti, o čemu, između ostalog, svjedoči i njegov angažman u operaciji Iračka sloboda (2004-2005.), a za što je više puta odlikovan i nagrađivan.

Među brojnim priznanjima je i Medalja za izvanrednu službu u odbrani, Legija za zasluge, Medalja bronzane zvijezde s hrastovim listom...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije