Komandant EUFOR-a u BiH se sastao sa Mehmedagićem i posjetio OSU

7
Radiosarajevo.ba
Komandant EUFOR-a u BiH se sastao sa Mehmedagićem i posjetio OSU
Foto: OSA BiH / Komandant EUFOR-a u BiH se sastao sa Mehmedagićem i posjetio OSU

Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Wessely sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim izazovima u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu, te unapređenju dosadašnje uspješne saradnje Agencije i EUFOR-a.

Tokom sastanka, generalmajor Wessely i generalni director Mehmedagić razgovarali su o pojačanim aktivnostima koje vojna misija Evropske unije poduzima u BiH s ciljem osiguranja mirne i stabilne sigurnosne situacije u našoj zemlji.

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Na sastanku je istaknuta važnost nastavka bliske saradnje i razmjene informacija između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a s obzirom na aktuelnu situaciju u svijetu.

Generalmajor Wessely još jednom je naglasio da su snage EUFOR-a odlučne da podrže partnere iz BiH u održavanju sigurnog okruženja, te izrazio predanost EUFOR-a mirnoj, multietničkoj i održivoj Bosni i Hercegovini.

Generalni direktora OSA-e BiH zahvalio se komandantu EUFOR-a na dosadašnjoj pomoći i poručio da će se uspješna saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a nastaviti i u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije