Bravo / Koliko je srce Sarajeva: Građani skupili pomoć za samohranu majku četvero djece

09. 01. 2021. u 21:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 655

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama je objavljen apel za pomoć samohranoj majci četvero djece iz Sarajeva.

Građani su pozvani da danas od 12 do 14 sati doniraju hranu, odjeću, obuću, ženi, majci oboljeloj od karcinoma, koja, kako je objavila Aida Feraget, aktivistica za prava marginaliziranih grupa, živi u jako lošim uvjetima, a u oktobru je dobila 150 KM i paket hrane.

Građani Sarajeva odazvali su se u velikom broju na ovu akciju.

"Ljudi moji, nema riječi za ovo!! Koliko je srce Sarajeva... Prvo ona lijepa strana-sakupilo se hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i novca toliko da nam je trebao jedan kombi i sedam privatnih vozila da sve to prebacimo Emini i njenoj porodici.

Od donacija po 5, 10, 20, 50 ili 100 maraka ukupno je sakupljeno i predato 4.320 KM i 20 EUR. To ste svi vi i za to HVALA. Kroz drugu akciju koju je grupa žena ranije organizovala, porodici je osigurano tri metra drva. INSANI su se pokazali.

Sad je vrijeme za VLASTI. ONO u čemu sam bila, svojim očima vidjela, rukom opipala... nije ni za štenaru, a kamoli za ljude. Ja hodam, a pod ispod mene "diše", mokar. Struje neke ima, ali na onu struju se ne može prikopčati ni šporet, ni frižider. Rupe od štakora sam pokušala fotografisati, ne znam koliko sam uspjela.

Emina, bolesna, ne smije biti zaboravljena. Njen sin Amar je spreman da radi i izdržava mamu i braću, ali sam ne može. Hrane, odjeće, higijene sad imaju. Ono što je HITNO je da se porodica smjesti u prostor koji ima zidove i pod, a ne privid istog. Imamo kantonalni nivo, federalni, državni. Neko ima negdje neki prazan stan. Suh prostor bez vlage koja curi niz zidove. Nas nekoliko će zaganjati takav smještaj ili bar komad zemlje na kom se može izgraditi kuća...kad budemo znali šta od ove dvije opcije, znat ćemo i naredni korak. Do tada, hvala je toliko malo, a opet drugu riječ ne znam...voljeno Sarajevo, najveću dušu imaš", napisala je Feraget.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)