Koliko je radnika na crno u BiH

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

JA1

Slabo inspekcika radi svoj posao, najmanje 400 000 ih je neprijavljeno a rade. To su oni koji imaju pomoc kao borci sto im je SDA dala i ne dozvoljavaju da ih neko prijavi samo zbog te pomoci. Tako dakle sve je to zloupotreba.

Sasa

haha

Bivši

Slabo inspekcika radi svoj posao, najmanje 400 000 ih je neprijavljeno a rade. To su oni koji imaju pomoc kao borci sto im je SDA dala i ne dozvoljavaju da ih neko prijavi samo zbog te pomoci. Tako dakle sve je to zloupotreba. ka JA1 Samo si djelomično u pravu jer je zakonom sadašnje vlade propisano da borci ne mogu u prijevremenu penziju ako nisu zadnju godinu na birou što je suludo i što i dovodi do rada na crno jer ako bi ga prijavili da radi , a ako bi htio u penziju morao bi ponovo na birou provesti godinu dana. Zato mnogi i ne smiju tražiti posao.

Katy

Bit ce ih jos vise zato sto su opet podigli doprinose.

zabrinut

Toliko država crpi privatni sektor, da me čudi kako više ljudi ne radi na crno. O radnoj snazi je nepotrebno govoriti, čim ga zaposliš, ode na bolovanje, vazda nesto, nikavi radnici, oni sto je naucilo raditi vuce za troje. Sve sto je valjalo otišlo na bauštel.

/ Najnovije