Kolaps na bh. cestama: Lanci na vozilima, snijeg, led i blokirani putevi

0
Radiosarajevo.ba
Kolaps na bh. cestama: Lanci na vozilima, snijeg, led i blokirani putevi
Foto: Čitalac / Put Zenica - Žepče

Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na većini puteva u BiH. Posebno izdvajamo dionice preko planinskih prevoja. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala.

Kako nam čitaoci javljaju najteže je kod Kladnja, Busovače, na putu Zenica-Žepče, na Romaniji, Makljenu.

Iz BIHAMK-a kažu da je na magistralnim putevima Mokro-Rogatica, Žepče-Maglaj i Olovo-Kladanj obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila sa prikolicom i šlepere.

Oni su skrenuli pažnju svim vozačima i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije