Kojović: Zakon o porijeklu imovine će pod lupu staviti imovinsko stanje

Fena
Kojović: Zakon o porijeklu imovine će pod lupu staviti imovinsko stanje
FOTO: Screenshot / Peđa Kojović
Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici razmatrala Prijedlog zakona o porijeklu imovine funkcionera u KS-u, a predlagač je Naša stranka.

Predsjednik Naše stranke i zastupnik u SKS-u Predrag Kojović je pojasnio da će njihov zakonski prijedlog biti osnov zakona, a u saradnji s Kantonalnim ministarstvom pravde i Pravobranilaštvom su krenuli u finaliziranje nacrta da bi se on što prije našao na dnevnom redu Skupštine KS-a.

"To je zakon koji će pod lupu staviti imovinsko stanje, odnosno, promjene imovinskog stanja izabranih i imenovanih dužnosnika. Naš strateški cilj je da zakon bude izglasan prije oktobarskih izbora", kazao je Kojović.

Zakon propisuje, pojasnio je, obavezu izabranih i imenovanih dužnosnika da prijave imovinu i njeno porijeklo, uspostavlja sistem kontrole prijavljene imovine i prati svaku promjenu pa i godinu dana nakon isteka mandata.

"Ovaj zakon je prvi ozbiljni korak u borbi protiv korupcije i kriminala i sasvim je opravdano da Sarajevo bude predvodnik, kao što smo, na kraju krajeva, zahvaljujući Našoj stranci bili predvodnici i o pitanju 'Sejdić- Finci'", podsjetio je Kojović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije