Kojović: Upisivanje etničke pripadnosti isto je što i bijela traka oko ruke

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

333

Čisti fašizam. To je probala još Grčka (vjerska pripadnost), i zabranjeno im je u EU. Nema teoretske šanse. Mada....time bi se mnogo šta otkrilo, između ostalog u kojoj mjeri su rezultati popisa 2013. godine falsifikovani, i u kojoj mjeri su svi izbori pokradeni :). Ja bih ipak radije da se svima popiše imovina, pa da mi vidimo koliko je koji konstitutivni pokrao našeg novca i javnog dobra.

Jel to Čavarina ideja?

A možda ne bi bilo loše i da ispod svakog prozora na svakom stambenom objektu ispod piše fino velikim bijelim slovima je li tu živi Hrvat, Srbin ili Bošnjak? Možda bi gospoda nositelji europskih vrijednosti *** ipak mogli razmotriti i tu mogućnost? *** .....

Hehe

U čemu je točno problem? Na posljednjem popisu stanovništva 98% Bošnjaka se izjasnilo upravo tako, kao Bošnjaci. Većina Hrvata i Srba kao naravno Hrvati i Srbi. Manje od 2% ljudi se izjasnilo kao Ostali ili pripadnici manjina. I svi oni, po prijedlogu zakona imaju pravo da im se isto to čime su se izjasnili stavi na osobnu kartu.

Mostar

Lijepe riječi su ukras

Hehe

@Mostar Nebitno kakve kampanje su vodili iako se svi sjećamo bilborda kao “pripomoć u snalaženju”. Nitko nikome nije držao pištolj na čelu pri popisu i svatko se slobodno izjasnio o svojoj pripadnosti. Stoga čudi ovo spominjanje “bijelih traka” i standardno mijaukanje o “fašistama”. Čemu to? Ah da, ne možeš se u isto vrijeme izjasniti i kao Hrvat i kao Bošnjak…

333

@Hehe Hajde ti u Rusiju da živiš ako ti nije jasno zašto su ovakve luđačke stvari neprihvatljive u iole normalnim državama.

ZA LJILJANA?

Lijepe rijeći su ukras

Drvosječa

A ratovalo se s prefiksom. Koji su ovo muljatori...

Drvosječa

Reci "Ja sam Bošnjak, jezik mi je bosanski, a vjera muslimanska". I tako bi. :))

Ja li

Ja bih volio vidjeti dan kad niko od vas ne bi postojao na politickoj scen jer vi svi 20-30 godina zivite na tudjoj grbaci i pun mu vas je *.

Porfiricus Geneticus

U HNK kantonu treba provesti jednu opsežnu policijsku akciju i ove iz HNS-a sve u ***!!

Bosanac

@Bosanac je s prefiksom samo kad niko ne čuje. Ne znam zašto se srami... ka Drvosječa ti si okocen u sumi ko i sve ***

Black

HDZ promovise fasisticke ideje, ali to nikoga vise ne cudi. Evo i u Evropi, kojoj ce lizati cipele ako treba, je ljudima jasno ko su i sta su.

Gost

I u komunizmu smo je upisivali, ali eto rada to nije bila bijela traka, bilo je sasvim normalno da se na svim dokumentima upisuje jeste li Hrvat, Srbin, ili Musliman.

/ Najnovije