Ko su zaraženi u Sarajevu: Najviše mladih, više žena nego muškaraca...

Radiosarajevo.ba
Ko su zaraženi u Sarajevu: Najviše mladih, više žena nego muškaraca...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u posljednja 24 sata potvrđeno je još 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Kantona Sarajevo. Kod četiri lica zaražena ranije retestiranjem je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Kako naglašavaju, od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 179 testiranih osoba, među kojima je njih 14 bilo pozitivno na ovaj virus. Jedna osoba je izliječena.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 10.147 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 12 osoba, sve su vitalno stabilne i nisu na respiratoru.

Do danas je potvrđeno 189 oboljelih osoba, od čega je 113 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještene iz BiH, dok je 70 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije.

U periodu od 01. do 15. juna ove godine rješenjima inspekcije naložene su 253 samoizolacije, nakon preporuka epidemiloga ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Analizirajući dobnu i spolnu strukturu može se zaključiti da je 32 (49,5%) zaraženih muškog spola i 34 (51,5%) ženskog spola.

Ukupno promatrajući 37 posto zaraženih su osobe starosti od 20 do 44 godine,  od 45-54 je više od 23 posto zaraženih, 55-64 je 20 posto zaraženih.

Kako izvještavaju iz Zavoda, broj oboljelih po općinama je sljedeći: Stari Grad 4, Centar 11, Novo Sarajevo 12, Novi Grad 12, Ilidža 17, Vogošća 8 i Trnovo 2, dok u Hadžićima i Ilijašu nema oboljelih.

Prema informaciji dostavljenoj iz Službe za zapošljavanje KS, na današnji dan na evidenciji nezaposlenih osoba prijavljenih kod ove službe nalazi se 62.946 lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije