KO SDA traži da Amel Mekić podnese ostavku

7
Radiosarajevo.ba
KO SDA traži da Amel Mekić podnese ostavku
Radiosarajevo.ba / Amel Mekić

KO SDA Sarajevo najoštrije osuđuje primitivno ponašanje, uvrede i psovke zastupnika Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Amela Mekića izrečene zastupniku SDA Harisu Zahiragiću, naveli su danas iz KO SDA.

"Osuđujemo i uvrede njegovog predsjednika Elmedina Konakovića, koje su prethodile ovom incidentu, a koji je zvanice i građane koji su na Kovačima odali počast predsjedniku Aliji Izetbegoviću na godišnjicu njegove smrti nazvao kriminalcima", dodali su iz KO SDA nakon današnjeg "sukoba" na sjednici Skupštine KS između Mekića i Zahiragića.

Kako su naveli, zabrinjava ih "što ovo nije prvi put da se zastupnici NiP-a primitivno ponašaju prema drugima".

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

"Zabrinjava što ovo nije prvi put da se zastupnici Naroda i Pravde primitivno ponašaju prema drugim zastupnicima i političkim protivnicima jer je javnost nedavno svjedočila šovinističkim uvredama predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića prema zastupnici Jasmini Biščević Tokić. Nažalost, već godinama smo svjedoci potpunog urušavanja digniteta Skupštine Kantona Sarajevo, kao i opšte političke komunikacije u Sarajevu te uvođenja neprimjerenih uličnih manira u institucije vlasti u čemu prednjače kadrovi Naroda i Pravde", navode iz KO SDA.

Za kraj saopćenja zatražili su od Mekića da se javno izvini i podnese ostavku.

"Tražimo od Amela Mekića da se javno izvini kolegi Harisu Zahiragiću i da zbog svog sramnog gesta i psovki podnese ostavku na mjesto zastupnika. U protivnom, njegov ostanak u politici i skupštini Kantona Sarajevo će biti potvrda da u NIP-u smatraju legitimnim koristiti najprimitivnije šovinističke urede, psovke i fizičke nasrtaje kao sredstvo političkog i društvenog djelovanja", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije