Ko je sve bio na korona-derneku: Jedni su pjevali, drugi uživali, a treći čestitali

Radiosarajevo.ba
Ko je sve bio na korona-derneku: Jedni su pjevali, drugi uživali, a treći čestitali
PrtScr / Korona-dernek

Ne smiriju se reakcije vezane za sinoćnji korona dernek. Osude pljušte sas svih strana, a ima i otkaza.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su kazali da je na zabavi bilo najmanje 19 osoba.

Osim slavljenika dr. Jusufa Šabanovića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca(SNSD) i dekana Veterinarskog faluteta i dojutrošnjeg člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo Nihada Fejzića, derneku su prisustvovali i: Bojan Marković, Mladen Stanišić, Ljubomir Mrda, Zijad Blekić, Hajrudin Alić, Sead Balić, Mehmedalija Kriještorac, muzičari Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić, te poznate muzičke zvijezde Halid Bešlić, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović, te Slađana Mandić i njen suprug Ajlin Ahmić, nekadašnji MMA borac i ugostitelj.

Iako se prema prvim informacija spominjalo i ime Fahrudina Pecikoze, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo(SBB) premam spiskovima podacima iz MUP-a on se za sada nije našao na spisku.

Pecikoza je za Radiosarajevo.ba kazao da je jučer došao na Neretvu u ribolov.

"Nisam bio na toj zabavi. Od jučer kako sam ovdje sreo sam deset ljudi, sa kojim sam razgovarao. Na kraju krajeva ima zapisnik iz policije pa koga zanima nek provjeri. Postoje ljudi koji mene ne vole zbog mog uspjeha, to je jednostavno porez na uspjeh. Ne ljutim se moram taj porez platiti", rekao je Pecikoza.

On smatra da je užasno što se desila ta zabava uopće, te da je bi bilo najbolje uvesti da su snakcije za sve koji obnašaju javne funkcije deset puta više.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova naveli su da se radi o osobama ovih inicijala: S. K. ,M.S. ,B.M. ,J.Š. , LJ.M. ,A.A. , N.F., Z.B., S.B. , H.A., H.V., S.C., H.K., A.K. , M.K., A.K., H.B., Š.K., S.M.A.

Kako su iz sarajevske policije kazali tri osobe, a među njima ipak nije Staša Košarac,  sinoć nisu zatečene pri dolasku policije, a radi se o  H.B., Š.K., S.M.A., odnosno Halid Bešlić, Šerif Konjević i Slađana Mandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije