Ko je glasao za, a ko protiv novog saziva Vijeća ministara BiH: Ovo su imena

6
L. M.
Ko je glasao za, a ko protiv novog saziva Vijeća ministara BiH: Ovo su imena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Na današnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrđena su imenovanja ministara, njihovih zamjenika i predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Elmedin Konaković (NiP) izabran je za ministra vanjskih poslova, Zoran Tegeltija (SNSD) je od danas ministar finansija i trezora, a Staša Košarac (SNSD) ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Davor Bunoza (HDZBiH) preuzeo je mandat ministra pravde, Edin Forto (Naša stranka) ministra komunikacija i prometa, Dubravka Bošnjak (HDZBiH) ministrice civilnih poslova.

Ambasada SAD o novom Vijeću ministara: "Imaju priliku promijeniti putanju BiH"

Ambasada SAD o novom Vijeću ministara: "Imaju priliku promijeniti putanju BiH"

Novi ministar sigurnosti je Nenad Nešić (DNS), ministar odbrane je Zukan Helez, a Sevlid Hurtić (BH Zeleni) ministar za ljudska prava i izbjeglice.

Sjednici su prisustvovali svi zastupnici, njih 42, a za potvrdu imenovanja bile su potrebne 22 ruke. Za su glasala 23 zastupnika u Predstavničkom domu, a protiv je bilo 19 zastupnika. Suzdržanih nije bilo.

Za su glasali zastupnici SNSD-a Sanja Vulić, Miroslav Vujičić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Zoran Tegeltija i Ljubica Miljanović kao i SDP-a Saša Magazinović, Rejhana Dervišević, Zukan Helez, Albin Muslić i Jasmin Imamović.

Potvrđeno imenovanje Vijeće ministara BiH: Ovo je devet novih ministara i 10 njihovih zamjenika

Potvrđeno imenovanje Vijeće ministara BiH: Ovo je devet novih ministara i 10 njihovih zamjenika

Novi saziv Vijeća ministara podržali su i HDZ-ovi zastupnici Predrag Kožul, Darijana Filipović, Marinko Čavara, Slavko Matić, zatim zastupnici NiP-a Nihad Omerović, Mia Karamehić-Abazović i Denis Zvizdić, zastupnici Naše stranke Sabina Ćudić i Predrag Kojović, zastupnica Aida Baručija (Bh. inicijativa-Kasumović Fuad), kao i Čedomir Stojanović (Demokratski savez) i Milan Petković (Ujedinjena srpska).

Protiv su bili zastupnici SDA Šemsudin Mehmedović, Šerif Špago, Edin Ramić, Midhat Čaušević, Šemsudin Dedić, Safet Kešo, Nermin Mandra, Amor Mašović, Denijal Tulumović kao i zastupnici DF-a Milan Dunović, Vlatko Glavaš i Zlatan Begić, SDS-a Darko Babalj i Mladen Bosić, PDP-a Mira Pekić i Branislav Borenović, te Nenad Grković (Za pravdu i red), Jasmin Emrić (NES) i Zlatko Miletić. 

Rezultati glasanja
Foto: Twitter : Rezultati glasanja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije