Ko čini novu upravu Autocesta FBiH? Na mjestu direktora HDZ-ov kadar

5
Radiosarajevo.ba
Ko čini novu upravu Autocesta FBiH? Na mjestu direktora HDZ-ov kadar
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Denis Lasić

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacije, donijela Odluku kojom je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, do okončanja konkursne procedure.

Ova odluka važi najduže na vremensko razdoblje do godinu dana.

Imenovani su Denis Lasić (donedavni federalni ministar prometa) za v.d. direktora ovog javnog preduzeća. Lasić je u prošlom sazivu federalne vlade bio ministar prometa i komunikacija.

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Do sada je funkciju direktora Autocesta FBiH obavljao Elmedin Voloder.

Kristijan Milas je imenovan za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Asmir Dževlan za v.d. izvršnog direktora za projektiranje i građenje, Mirko Rogić za v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje, te Mirnesa Agić za v.d. izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove.

Prethodno je donesena Odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje odluke o razrješenju članova Uprave ovog društva prije isteka mandata, zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika kapitala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije