BiH / Ko će naslijediti Dalidu Burzić na poziciji glavne tužiteljice KS

04. 03. 2019. u 13:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) će na sjednici planiranoj za 6. i 7. marta razmatrati imenovanje vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Naime, imenovanje v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva KS, jedna je od tačaka dnevnog reda dvodnevne sjednice VSTV-a BiH, a postalo je aktuelno nakon što je dosadašnja glavna tužiteljica tog tužilaštva Dalida Burzić, u međuvremenu, imenovana na poziciju sutkinje u Sudu BiH.

Vršitelj/ica dužnosti, koji će obavljati tu dužnost do okončanja konkursne procedure i imenovanja novog glavnog tužioca Tužilaštva KS, bit će imenovan/a iz reda tužilaca tog tužilaštva.

Kako se nezvanično saznaje, ta funkcija bi trebala pripasti jednoj od tri zamjenice Dalide Burzić. Na poziciji zamjenice glavne tužiteljice trenutno su tužiteljice - Berina Alihodžić, Anika Kešelj i Aida Topalović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA