Klub zastupnika SDA uputio amandman za bržu nabavku vakcina

1
Fena
Klub zastupnika SDA uputio amandman za bržu nabavku vakcina
Arhiv / Zastupnički dom Parlamenta FBiH

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uputio je u hitnu parlamentarnu proceduru amandman na Zakon o javnim nabavkama koji bi omogućio bržu i efikasniju nabavku vakcina protiv koronavirusa.

Kako je saopćeno iz ovog kluba, usvajanjem tog amandmana bi se institucijama države Bosne i Hercegovine i entitetskim vladama omogućila direktna nabavka vakcina od proizvođača, što bi u mnogome olakšalo i ubrzalo proceduru nabavke, te bi je učinilo znatno transparentnijom.

"Očekujemo da će ovaj amandman biti uvršten na dnevni red naredne sjednice Zastupničkog doma, koja je zakazana za četvrtak, 25. februar, te da će kolege zastupnici prihvatiti prijedlog u hitnoj zakonodavnoj proceduri. Vijeća ministara BiH bi nakon usvajanja amandmana odmah trebalo krenuti u direktnu nabavku vakcina", saopćeno je iz Kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije