Klizište kod UKC RS upalilo znak za uzbunu

Radiosarajevo.ba
Klizište kod UKC RS upalilo znak za uzbunu
Srpskainfo / Parking kod UKC RS

Umjesto da uskoro dobije više parking mjesta, Univerzitetski klinički centar RS u Banjoj Luci bi mogao ostati i bez dijela onog što već ima, piše Srpskainfo.

Razlog tome je pojava klizišta na dva mjesta – ispred zgrade Ginekologije i na prostoru iza Patologije.

I dok je iza Patologije klizište uočeno prije više od godinu dana, i svakim danom situacija postaje sve gora, za novo pomjeranje tla možda bi se krivac mogao naći u obližnjim radovima na izgradnji novog parkinga, vrijednog 35 miliona KM.

Ništa, izgleda, ne pomaže što su u taj projekat, kako je predočeno javnosti, uključeni „eminentni stručnjaci građevine i saobraćaja iz Beograda“.

Problem nedostatka parking mjesta izražen je u cijeloj Banjoj Luci, ali posebnu pažnju javnosti izaziva baš onaj kod UKC RS, jer bi klizište moglo da ugrozi instituciju u kojoj se liječe pacijenti iz cijele RS i kroz koju dnevno prođe desetak hiljada ljudi.

Prema najavi nadležnih, u narednom periodu je planirano da se na ovom prostoru izgrade fakultet i srednja medicinska škola, ali bi klizište moglo da te planove odloži unedogled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije