Klanjana dženaza djevojčici koja je stradala u požaru: Pokrenuta akcija...

Radiosarajevo.ba
Klanjana dženaza djevojčici koja je stradala u požaru: Pokrenuta akcija...
FOTO: Facebook / Smrtovnica

Živinice, ali i cijela Bosna i Hercegovina su obavijene tugom, danas je klanjana dženaza namaz djevojčici Amini Gurdić (13) koja je 2. januara stradala u požaru. 

Na Facebook profilu objavljene su brojne poruke, a jedna se posebno ističe. Udruženje "Hrabro srce" iz Tuzle pokrenulo je akciju da se porodici pomogne, jer je njihova kuća stradala u požaru, a drugi smještaj nemaju.

"Lično želim da se uključim i da bar na taj način pokušamo porodici bol da ublažim. Ukoliko je još netko u mogućnosti da se priključi akciji zamolio bih da mi se javi u inbox ili na broj 0038766169875 kako bi zajednički kordinisali oko detalja. Dijete je djete i bol majčina je jednaka bez obzira kako se djete zove i u kom gradu živi", napisao je Dragoslav Sinik.

Podsjećamo, u nedjelju, 2. januara desila se tragedija u Živinicama, od posljedica požara smrtno je stradala djevojčica (13).

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je Amra Kapidžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

"Dana 2. januara, 20.35 sati PS Živinice je obaviještena da je u Živinicama, u naselju Sjever, došlo do požara u kući vlasništvo grada Živinice. Ovom prilikom 13-godišnjakinja je zadobila povrede, te su je pripadnici Vatrogasne jedinice grada Živinice evakuisali iz kuće i ista je prevezena u SHMP Živinice, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt", kazala je Kapidžić za portal Radiosarajevo.ba.

Od strane Vatrogasne jedinice požar je lokalizovan, a tokom gašenja lake tjelesne povrede zadobile su dvije osobe, pripadnik Vatrogasne jedinice i građanin.

Obaviješten je dežurni tužilac, a uviđaj i druge potrebne mjere i radnje izvršili su službenici OKP PU Živinice i inspektor protivpožarne zaštite MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije