Kenan Dautović preuzeo dužnost načelnika općine Travnik, najavio prvi korak

0
Fena
Kenan Dautović preuzeo dužnost načelnika općine Travnik, najavio prvi korak
Fena / Primopredaja dužnosti

Novoizabrani načelnik općine Travnik Kenan Dautović u srijedu je zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg općinskog načelnika Admira Hadžiemrića.

Dautović je izjavio da će se tokom načelničkog mandata truditi da ne razočara građane, te je najavio da će njegov prvi potez sljedeće sedmice biti "formiranje udarne grupe za informacijske tehnologije, koja će okupit znanje i iskustvo s kojima raspolaže općina Travnik".

"To je nešto u čemu nam je potreban snažniji iskorak. Iduće sedmice ćemo, također, napraviti ured za pisanje projekata u kojem ćemo okupiti sve kapacitete koji postoje u općini tako da možemo aplicirati na što više projekata. Potreban je i dinamički plan legalizacije objekata na platou Babanovca, kako bismo to oprihodovali, a već smo izdali i zadatak dorade regulacionih planova za poslovne zone. Imamo, također, u planu uvezivanje mjesnih zajednica koje su ogroman potencijal i koje treba osnažiti u organizacijskom smislu", kazao je Dautović.

Rekao je da će poduzeti sve kako bi što prije došlo do završetka izgradnje srednjoškolskog centra, te je najavio i intenzivniju komunikaciju s medijima, naglasivši da građani trebaju znati što se događa u općinskim institucijama.

Dosadašnji načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da je zadovoljan urađenim u proteklim godinama, ističući, uz ostalo, aktivnosti na razvoju infrastrukture.

Kenan Dautović, penzionisani je brigadni general Oružanih snaga BiH i predavač na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, pobijedio je kao kandidat Stanke demokratske akcije 11. aprila na prijevremenim izborima za načelnika općine Travnik.

Načelnički izbori u Travniku ponovljeni su nakon što je na sam dan održavanja lokalnih izbora, 15. novembra prošle godine, preminuo kandidat SDA Mirsad Peco, koji je tada dobio najviše glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije