Snimak postao viralan: Bh. političar tvrdi da je samo "utovarao" staro željezo

B. T.
Snimak postao viralan: Bh. političar tvrdi da je samo "utovarao" staro željezo
Foto: Printscreen / Mensud Keleštura

Društvenim mrežama širi se video na kome političar iz Zenice Mensud Keleštura (A-SDA) iz podruma jedne zgrade u tom gradu iznosi staro željezo i utovara ga u kombi.

Osoba koja je napravila snimak, a čije ime je poznato redakciji, tvrdi kako Keleštura "kupi stare cijevi kako bi ih prodao na otpadu, a novac strpao u svoj džep". 

"Mensud Keleštura krade i prodaje željezo stanara zgrade. Malo mu šest paušala i penzija, ono bi dunjaluk sebi uzelo", stoji u opisu videa.

Međutim, u izjavi za Radiosarajevo.ba Keleštura, inače vijećnik u Gradskom Vijeću Zenice,  tvrdi da priča ima potpuno drugu dimenziju i da se radi o harangi na njega. 

Objasnio je da je zbor etažnih vlasnika na adresi Mejdandžik 7, čiji je on predsjednik, pripremao prostorije za sklonište te da su iz prostorija izbacili ogromnu količinu otpada, a da su metal prodali kako bi tim novcem okrečili zajedničke prostorije u zgradi. To su, kako kaže, činili i lani. 

"Akciju je provodio kompletan zbor etažnih vlasnika, novac ide u balagajnu", kazao nam je Keleštura. 

Snimak je kako tvrdi, jučer napravio " jedan simpatizer gradonačelnika Fuada Kasumovića, čovjek koji je više godina bio u zatvoru". Kazao je da ta osoba ne živi u toj zgradi već da je najvjerovatnije došla "namjenski". 

"Odmah sam ga prijavio policiji, oni su došli, registrovali da se radi o krivičnom djelu. On je vršio neovlašteno snimanje, objavom videa ugrozio je sigurnost, prvenstveno moju, ali i drugih etažnih vlasnika", kazao nam je Keleštura, najavljujući i tužbu za klevetu protiv autora snimka. 

Govoreći dalje o ovom slučaju, tvrdi da u zgradi postoje dileri droge. Prije nekoliko mjeseci, kako objašnjava, ugradili su vide nadzor, pa im je sada onemogućeno "slobodno djelovanje". 

Mensud Keleštura - undefined

Foto: Printscreen: Mensud Keleštura

"Ja sam u liftu prije šest mjeseci pronašao jedno pola kilograma marihuane, prijavili smo to policiji. Vjerovatno im ta trgovina ne ide, mislim da je upravo taj korisnik, konzument droge instruisan od ovih u zgradi koji to dilaju", zaključuje Keleštura u izjavi za Radiosarajevo.ba.

On nam je dostavio i saopćenje zbora etažnih vlasnika u kojem se podcrtava  da akciju čišćenja nije vodio ni jedan pojedinac samostalno, nego da je to učinio zbor, prema usvojenom godišnjem planu aktivnosti. 

"Ponosni smo ovakvim domaćinskim odnosom prema zajedničkoj imovini, a što kao rezultat ima najuređeniji okoliš, stubište i unutrašnjost zgrade", navodi se u saopćenju.  

Podsjetimo, o Kelešturi se posebno pisalo 2018. godine, kada se na sjednici Gradskog vijeća Zenica dogodio incident. Naime, nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, s govornice prigovorio Kelešturu da je stavio potpis na pismo Ustavnom sudu, koje su mu sastavili kladioničari, Keleštura je ustao i glasno uzviknuo da gradonačelnik laže.

U istom trenutku je sa svog mjesta bacio rokovnik prema govornici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije