KCUS usvojio bolničku listu lijekova

Fena
KCUS usvojio bolničku listu lijekova
/ Ilustracija/Lijekovi
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) usvojio je konačnu bolničku listu lijekova, koja se može koristiti u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ovaj akt sadrži Federalnu bolničku listu, kao A i B listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pored toga lista sadrži i lijekove koji se ne nalaze na pozitivnim listama, a koji su neophodni za liječenje pacijenata tercijarnog nivoa zdravstvene žaštite.

"S obzirom na to da Federalna lista ne sadrži veliki broj lijekova koji su neophodni za liječenje pacijenata, posebno pedijatrijske populacije, na listi koju je usvojio KCUS predviđeni su takvi medikamenti, a posebeno iz razloga što je Pedijatrijska klinika KCUS referalni medicinski centar u kojem se liječe najmlađi pacijenti iz cijele Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz KCUS-a.

U saopćenju se navodi da je na ovaj način ljekarima u KCUS omogućeno da znaju koje lijekove mogu prepisivati pacijentima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije