KCUS ponovo odgovorio Pećaninu: Radimo prema procedurama

Radiosarajevo.ba
KCUS ponovo odgovorio Pećaninu: Radimo prema procedurama
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Povodom najnovijeg istupa Senada Pećanina, jednog od pravnih zastupnika dr. Ismeta Gavrankapetanovića, bivšeg šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, press služba KCUS-a izdala je saopćenje za javnost.

"Advokat Pećanin potvrdio je u današnjoj izjavi konstataciju KCUS-a da je nekompetentan da analizira rad trenutnog menadžmenta, kao i postupke koji se provode prilikom imenovanja novog šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.

Pećanin bi kao advokat trebao znati da KCUS ima svoje procedure i protokole koji se moraju poštovati, a to podrazumijeva i popis imovine ove zdravstvene ustanove. Čudi nas, kako Pećanin ne zna ni na kojoj klinici mu radi klijent jer navodi na ovaj način uprava KCUS nastavlja s besprizornim nasiljem koje ozbiljno ugrožava i temeljne funkcije Pedijatrijske klinike i cijelog Kliničkog centra“, kaže se u saopćenju. 

U ovom saopćenju se dalje navodi da "njegov klijent nije dr. Kapetanović nego dr. Gavrankapetanović koji je obnašao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju od 1. oktobra 1998. do 11. jula 2017. godine".

Iz KCUS-a napominju da Gavrankapetanović ima obavezu predati dokumentaciju vezanu za protekli rad ove Klinike, koje nema u evidenciji, kao i dokument o primopredaji Klinike prije 19. godina, kada je on preuzimao poziciju šefa Klinike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije