Večernji presjek s KCUS-a: Najteža situacija u Sarajevu!

Radiosarajevo.ba
Večernji presjek s KCUS-a: Najteža situacija u Sarajevu!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Današnji prizor pred KCUS-om

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je još 277 uzoraka na koronavirus, od čega je pozitivno 63 testa.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je generalna direktorica KCUS-a prof. Sebija Izetbegović.

Najviše novozaraženih je u Sarajevu i to 34 osobe, u Zenici je novih devet osoba pozitivno na koronavirus, Goraždu četiri, Kaknju tri, Visokom i Vitezu po dvije osobe, dok je iz Sanskog Mosta jedan uzorak pozitivan na COVID-19.

U preostalih osam pozitivnih slučajeva radi se o retestiranju.

Podsjetimo i to da je danas u Klinici za plućne bolesti na Podhrastovima u Sarajevu preminuo pacijent - rođen 1992. godine koji je bio pozitivan na koronavirus.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je potvrđeno da je pacijent zbog teške kliničke slike bio na respiratoru.

Usljed zaraze koronavirusom dobio je obostrano zapaljenje pluća, usljed čega je preminuo.

Dnevni presjek

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je umrla jedna osoba, a registrovano je 218 novozaraženih korona virusom. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u protekla 24 časa na području tog entiteta, virus je potvrđen kod 122 osobe, među testiranih 1.283 uzoraka.

U RS-u jedna osoba iz Bijeljine je preminula, a kod 96 osoba je potvrđen koronavirus u posljednja 24 sata, saopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije