Kćerka i sin Milorada Dodika priznali koje su firme njihovom vlasništvu

7
Radiosarajevo.ba
Kćerka i sin Milorada Dodika priznali koje su firme njihovom vlasništvu
Foto: Arhiv / Gorica i Igor otkrili koje su firme u njihovom vlasnistvu

Gorica i Igor Dodik, kćerka i sin predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, danas su javno saopćili informacije o kompanijama u njihovom vlasništvu, s ciljem, kako su naveli, da zaustave različite špekulacije u javnosti.

U vlasništvu Gorice Dodik su kompanije "Agape" Banja Luka, "Agro voće" Aleksandrovac i "Global Liberti" Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika "Fruit eko" Gradiška i "Global Liberti" Laktaši.

Kako prenosi BN pozivajući se na Srnu, ovo su danas potvrdili sin i kćerka Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a.

Na taj korak, da saopće informacije o firmama čiji su vlasnici, Gorica i Igor su se navodno odlučili povodom "učestalog ponavljanja i prenošenja netačnih i neprovjerenih informacija koje je plasirao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, a u želji da javnost informišu transparentno i istinito tačan broj kompanija čiji su vlasnici".

Podsjetimo da je Stanivuković u više navrata saopćio da je preko 60 firmi u bh. entitetu RS u vlasništvu tri rodbinsko-kumovske porodice Dodik, Zeljković i Radišić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije