Kazne za sve koji šire panike i nerede tokom vanredne situacije

Radiosarajevo.ba
Kazne za sve koji šire panike i nerede tokom vanredne situacije
PrtScr / Dragan Lukač

Vlada manjeg entiteta u Bosni i Hercegovni, na današnjoj sjednici donijela je odluku o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS.

"Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o proglašenju vanredne situacije za teritoriju RS zbog epidemiološke situacije usljed korona virusa SARS-CoV2, od 16. marta 2020. godine", rekao je ministar Dragan Lukač, na press konferenciji nakon sjednice Vlade RS.

"Za vrijeme trajanja vanredne situacije zabranjuje se iznošenje ili prenošenje lažnih vijesti ili tvrđenja kojima se izaziva panika ili teže narušava javni red ili mir ili onemogućava ili značajnije ometa sprovođenje odluka i mjera državnih organa i organizacija koja vrše javna ovlašćenja", dodao je Lukač.

Zabrana iz stava 1. ove tačke, odnosi se i na radnje učinjene putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža ili drugih sličnih sredstava.

One koji prekrše ove odluke očekuju novčane kazne ili kazna zatvora do 60 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije