Kavazović, Izetbegović i Zvizdić odali počast šehidima i poginulim borcima

Radiosarajevo.ba
Kavazović, Izetbegović i Zvizdić odali počast šehidima i poginulim borcima
/ Foto: IZBiH
Danas je na Šehidskom mezarju Kovači odata počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH kojoj su prisustvovali čelnici vjerskog i političkog života, među kojima su bili Husein ef. Kavazović, Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić...

Skup je održan povodom Dana Armije RBiH, ujedno Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH koji se obilježava 13. aprila.

Program je počeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na centralnom platou, nakon čega su učenici Gazi Husrev-begove medrese i učenici medrese Osman-ef. Redžović proučili nekoliko kratkih odlomaka iz Kur`ana.

Dovu je na kraju programa proučio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović koji je, između ostalog, rekao:

"Milostivi Allahu, povećaj ljubav Bošnjaka prema Domovini, ne dozvoli da nam nasilnici budu u vlasti, a brigu o nama povjeri najboljima od nas. I budi uz nas, a ne protiv nas.

Gospodaru naš, učini da krv šehida, i suze njihovih majki, i uzdah njihove djece, i bol njihovih supruga budu temelj našeg sjećanja, snage i odlučnosti da budemo odgovorniji i sposobniji u svojim zadacima, aktivniji u svojim džematima i korisniji društvu i Domovini.

Poduči nas da ne zaboravimo da si nam Ti domovinu Bosnu i Hercegovinu darovao - da je volimo i u njoj mir i slobodu čuvamo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije