Karić podržala Andrlea: "Uznemiravanju i zastrašivanju građana od strane Kabirija nikad kraja"

6
Radiosarajevo.ba
Karić podržala Andrlea: "Uznemiravanju i zastrašivanju građana od strane Kabirija nikad kraja"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podržala je potez Vladimira Andrlea, predsjednika Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva La Benevolencija, koji je podnio prijavu protiv Amira Grossa Kabirija zbog uznemiravanja.

"Uznemiravanju i zastrašivanju građana BiH od strane Amira Grossa Kabirija nikad kraja.

Ovaj put meta mu je Vladimir Andrle, predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva 'La Benevolencija'. Pod lavinom upućenih etiketiranja da je podržavalac radikalnih islamista, sluga režima…, Andrle je Kabirija danas prijavio FUP-u.

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Podržavam gospodina Andrlea u njegovom nastojanju da se odupre pritiscima i prijetnjama, kojima sam ne tako davno bila i sama izložena. Vladimir Andrle, uz Vas smo!", napisala je Karić na zvaničnom Facebooku.

Podsjetimo, Vladimir Andrle u petak, 12. jula, prijavio je Amira Gross Kabirija Federalnoj upravi policije.

Uznemiravanju i zastrašivanju građana BiH od strane Amira Grossa Kabirija nikad kraja. Ovaj put meta mu je Vladimir...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, July 12, 2024

Andrle je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da ga izraelski biznismen uznemirava nekoliko godina.

"U četvrtak, 11. jula mi je Amir Gross Kabiri uputio prijetnje koje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da podržavam radikalni islam i da sam sluga režima.

Razlog su sve moje aktivnosti u BiH. Zalaganje za implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava, zajedništvo, zajednički život i borba za ljudska prava svih nas - je nešto protiv čega se on jako bori pa čak i ne preza da etiketira i prijeti", kazao je Andrle za portal Radiosarajevo.ba.

Brojne građanke i građani Bosne i Hercegovine pružili su javnu podršku Andrleu. Među njima i Miro Lazović, Emir Zlatar, Vanja Bursać, Faruk Šabanović, Emir Suljagić...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije