Karić o novom slučaju femicida: "Pitali su me šta sam konkretno uradila, a šta ste vi uradili?"

12
Radiosarajevo.ba
Karić o novom slučaju femicida: "Pitali su me šta sam konkretno uradila, a šta ste vi uradili?"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon novog slučaja femicida u Bosni i Hercegovini, nakon što je muškarac u Zavidovićima ubio ženu, a zatim sebe.

"Kada sam organizovala mirnu šetnju protiv nasilja, na koju je došlo preko 13 hiljada sugrađana, čula i pročitala sam razne zlonamjerne komentare pa i uvrede.

Digla sam svoj glas kao žena, kao građanka koja kao i svi oni koji su dali podršku želi da se zaustavi talas nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini. Smatrala sam da je to mnogo bolje nego da šutim i pretvaram se da se ništa ne dešava, kao što su učinili mnogi iz političkog, akademskog, umjetničkog svijeta, a od kojih se očekuje da budu najglasniji", istakla je.

Nihad Uk pozvao građane da se uključe u javnu raspravu o urbanističkom planu KS

Nihad Uk pozvao građane da se uključe u javnu raspravu o urbanističkom planu KS

Kako kaže, malo ko se osvrnuo na zahtjeve koje je prije šetnje pročitala.

"Ti isti zaključci će biti tema na sjednici gradskog vijeća u srijedu, kako bi institucionalno bili upućeni nadležnim. Pitali su me i šta sam konkretno uradila? Pored materijala i konkretnih prijedloga za vijeće, obišla sam sigurne kuće širom Bosne i Hercegovine, uz izdvojena finansijska sredstva, iako Grad ima najmanji budžet i nema nadležnosti u ovoj oblasti. A šta ste vi uradili?

Pali smo opet na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima. Ispitima ljudskosti", navela je Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije