Karić o novom slučaju femicida: "Pitali su me šta sam konkretno uradila, a šta ste vi uradili?"

12
Radiosarajevo.ba
Karić o novom slučaju femicida: "Pitali su me šta sam konkretno uradila, a šta ste vi uradili?"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se nakon novog slučaja femicida u Bosni i Hercegovini, nakon što je muškarac u Zavidovićima ubio ženu, a zatim sebe.

"Kada sam organizovala mirnu šetnju protiv nasilja, na koju je došlo preko 13 hiljada sugrađana, čula i pročitala sam razne zlonamjerne komentare pa i uvrede.

Digla sam svoj glas kao žena, kao građanka koja kao i svi oni koji su dali podršku želi da se zaustavi talas nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini. Smatrala sam da je to mnogo bolje nego da šutim i pretvaram se da se ništa ne dešava, kao što su učinili mnogi iz političkog, akademskog, umjetničkog svijeta, a od kojih se očekuje da budu najglasniji", istakla je.

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Kako kaže, malo ko se osvrnuo na zahtjeve koje je prije šetnje pročitala.

"Ti isti zaključci će biti tema na sjednici gradskog vijeća u srijedu, kako bi institucionalno bili upućeni nadležnim. Pitali su me i šta sam konkretno uradila? Pored materijala i konkretnih prijedloga za vijeće, obišla sam sigurne kuće širom Bosne i Hercegovine, uz izdvojena finansijska sredstva, iako Grad ima najmanji budžet i nema nadležnosti u ovoj oblasti. A šta ste vi uradili?

Pali smo opet na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima. Ispitima ljudskosti", navela je Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije