Karić dala podršku Bećiroviću: "Biti državnik ne znači biti samo političar"

2
Radiosarajevo.ba
Karić dala podršku Bećiroviću: "Biti državnik ne znači biti samo političar"
FOTO: Facebook / Karić i Bećirović

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podržala je rad člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji se u posljednje vrijeme često nalazi na udaru kritika, pogotovo od strane predstavnika vlasti iz bh. entiteta RS.

Ti napadi uslijedili su pogotovo nakon što su Bećirović i predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić dali prijedlog o zakonu o državnoj imovini.

Karić je podijelila fotografiju s Bećirovićem na Facebooku uz obrazloženje zašto podržava njegov rad.

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

"Biti državnik ne znači biti samo političar. To je više od toga. Biti državnik, ne znači boriti se samo za sebe i svoju političku opciju. Biti državnik znači vidjeti šire i gledati dalje. Razumjeti sadržajnije.

Biti državnik znači voditi zemlju sigurnim putem u bolje sutra svih nas. Razumjeti prošlost ali graditi budućnost, a to je ono što našoj domovini treba. Mudrost za bolje sutra. Za mir. Za stabilnost.

Zato podržavam rad Dr. Denisa Bećirovića, jer je profil intelektualca i političara koji postavlja nove standarde modernog političkog djelovanja, koje ne moraju svi da razumiju, ali korist će da osjete svi građani Bosne i Hercegovine, a to je najvažnije od svega", kazala je Karić.

Biti državnik ne znači biti samo političar. To je više od toga. Biti državnik, ne znači boriti se samo za sebe i svoju...

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Wednesday, October 18, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije