Karić: Brinimo o osnovnim vrijednostima i tekovinama BiH, koje su još od kralja Tvrtka, ostale iste

3
Radiosarajevo.ba
Karić: Brinimo o osnovnim vrijednostima i tekovinama BiH, koje su još od kralja Tvrtka, ostale iste
Foto: Facebook / Benjamina Karić

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, čestitala je 25. novembar, Dan državnosti BiH građanima Sarajeva i državljanima Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnica Sarajeva objavila je video na društvenoj mreži Facebook:

"Drage moje Sarajke i Sarajlije, dragi moji Bosanci i Hercegovci, čestitam nam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Fascinantno: Pogledajte ples polarne svjetlosti iznad gradova u BiH

Državnost i identitet naše domovine ljubomorno i odlučno čuvajmo, gradimo i jačamo, uvijek i na svakom mjestu. Nikada nećemo odustati.

Brinimo o osnovnim vrijednostima i tekovinama Bosne i Hercegovine, koje su još od kralja Tvrtka Kotromanića, ostale iste. Te vrijednosti su čvrste kao jablanički kamen, dragocjene kao sarajevska Hagada, miroljubive kao Bosna Srebrna i uzvišene kao stećci. Ali njeno najjače i najvrjednije su njeni ljudi!

Nismo svjesni kolika je blagodat živjeti u slobodi, svoj na svome. To posebno naglašavam jer svijet još uvijek ne postaje bolje i sigurno mjesto za život. Neka vječno živi naša domovina, Bosna i Hercegovina", poručila je Karić.

Drage moje Sarajke i Sarajlije, dragi moji Bosanci i Hercegovci, čestitam nam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine! Državnost i identitet naše domovine ljubomorno i odlučno čuvajmo, gradimo i jačamo, uvijek i na svakom mjestu. Nikada nećemo odustati. Brinimo o osnovnim vrijednostima i tekovinama Bosne i Hercegovine, koje su još od kralja Tvrtka Kotromanića, ostale iste. Te vrijednosti su čvrste kao jablanički kamen, dragocjene kao sarajevska Hagada, miroljubive kao Bosna Srebrna i uzvišene kao stećci. Ali njeno najjače i najvrjednije su njeni ljudi! Nismo svjesni kolika je blagodat živjeti u slobodi, svoj na svome. To posebno naglašavam jer svijet još uvijek ne postaje bolje i sigurno mjesto za život. Neka vječno živi naša domovina, Bosna i Hercegovina!

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, November 24, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije