Amir Gross Kabiri poslao paket Benjamini Karić, sarajevska policija na mjestu događaja!

40
Radiosarajevo.ba
Amir Gross Kabiri poslao paket Benjamini Karić, sarajevska policija na mjestu događaja!
Foto: Facebook / Gradonačelnica Sarajeva pozvala policiju zbog ovog paketa

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, kako smo objavili ranije danas, podnijela je krivičnu prijavu Federalnoj upravi policije protiv Amira Gross Kabirija, predsjednika M. T. Abraham Group, grupacije koja upravlja mostarskim "Aluminijem", izraelskog biznismena i potpredsjednika Zrinjskog.

Karić je kazala kako je već nekoliko mjeseci žrtva uznemiravanja Kabirija, a sada će dobiti pojačane mjere nadzora sarajevske policije.

Gradonačelnica Sarajeva večeras je na društvenim mrežama otkrila da je na adresu Vijećnice stigao paket Amira Gross Kabirija "naslovljen na mene lično koji podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje".

Da li ste osjetili zemljotres u Bosni i Hercegovini? Građani javljaju: 'Kratak, ali snažan'

Da li ste osjetili zemljotres u Bosni i Hercegovini? Građani javljaju: 'Kratak, ali snažan'

"Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila", otkrila je.

Također je objavila fotografije šta se nalazi u paketu te kakvu joj je poruku uputio:

"Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (40)

/ Povezano

/ Najnovije