Kardinal Puljić: Kada nema oprosta, onda nema Uskrsa u nama i među nama

Anadolija
Kardinal Puljić: Kada nema oprosta, onda nema Uskrsa u nama i među nama
/ Anadolija
Kada nema oprosta, onda nema Uskrsa u nama i među nama. Dajmo, onda, da duh uskrsnog praštanje zaživi u našoj sredini, hajdemo se miriti jedni s drugima, poručio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

U poruci povodom najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa, Puljić je istakao kako je "oprost jedan od najljepših darova kojeg primamo do Uskrslog Krista", te nastavio:

"Dok praštamo jedni drugima, onda u obitelji vraćamo slogu i zajedništvo našemu domu. Dok praštamo jedni drugima na poslu ili u školi, onda vraćamo ono početno povjerenje i dobrohotnost jednih prema drugima. Zašto da budemo suparnici kada smo svi suputnici na ovoj zemlji."

Podsjetio je kako su se navršile dvije godine kako je papa Franjo posjetio Bosnu i Hercegovinu u nadahnutome geslu Mir Vama. Kako je rekao Puljić, istim mirom kojim je Krist tješio svoje učenike, Papa je tješio i sve vjernike.

"U tom istom Kristovu Duhu i ja vam želim utješan i bagoslovnjen Uskrs. Mir Vama. Neka Uskrsli Krist živi u vama, a vi u Kristu. Neka uskrsli Gospodin uđe u vaše obitelji, vaše župne zajednice, vaše općine i gradove, da se u njima provodi živa vjera, čvrsta nada i razarena ljubav. Neka u svima vama istinski živi prava evanđeoska ljubav za čovjeka, za obitelj, za narod, za opće dobro i mir u vama i među vama. Zaključujuči ovu čestitku sve vas srdačno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg balgoslova", istakao je kardinal Vinko Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije