Karamatić: Bh. Hrvati i Srbi predziđe kršćanstva, linija obrane od islamske države

Radiosarajevo.ba
Karamatić: Bh. Hrvati i Srbi predziđe kršćanstva, linija obrane od islamske države
/ Foto: PSBiH

Hrvatski desničarski portal Direktno.hr analizirao je jučerašnju izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, koji je u intervjuu za RTRS rekao da bi BiH bila uspješnija ako bi "Hrvati dobili entitet, RS mogućnost samoopredjeljenja, a Bošnjaci državu Bosnu od onoga što ostane".

Dodikov recept za BiH: Hrvatima entitet, RS-u samoopredjeljenje, Bošnjacima Bosna

Jedan od anketiranih sugovornika bio je i predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić koji je u svom stilu prokomentirao Dodikovu izjavu.

"Još će puno vode proteći Savom, Koranom i Dravom dok pojedinci u Republici Hrvatskoj shvate zbog čega i kako je politika 'sarajevske čaršije' uspjela ono što nitko nije uspio već stoljećima, napraviti od bosanskohercegovačkih Hrvata i Srba, bez obzira na nedavni krvavi rat, političke saveznike. Taj savez nije nastao zbog neke velike ljubavi nego za ljutu nevolju. Danas su bh. Hrvati i Srbi bez ikakve dileme predziđe kršćanstva, prva i posljednja crta obrane od revitalizacije Osmanskog carstva i uspostave radikalne islamske države u srcu Europe", rekao je Karamatić za Direktno.hr.

Svoj stav on obrazlaže i nedavnom podrškom Bakira Izetbegovića akciji Turske na sjeveru Sirije.

"Da je tomu tako zorno svjedoči i to što je, nasuprot stava cijele Europe i zapadnoga svijeta, gospodin Izetbegović podržao Erdogana u vezi najnovijih ratnih zbivanja u Siriji, jedini od svih europskih dužnosnika. Onoga dana kada u prvom redu političari u Hrvatskoj ovo budu razumjeli, a nakon toga i političari u EU, prestat će bilo kakva potreba za hrvatsko-srpskom suradnjom u BiH i konačno će se tada i bh. Hrvati i Srbi moći početi baviti temama u stilu 'tko je koga više istrijebio u Drugom svjetskom ratu', a do tada, imamo istu ili sličnu zadaću, spriječiti da naša djeca žive u kalifatu po šerijatskim zakonima", ocijenio je Karamatić za Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije