Konačno: Služba za zapošljavanje KS saopćila datum isplate novčanih naknada

Radiosarajevo.ba
Konačno: Služba za zapošljavanje KS saopćila datum isplate novčanih naknada

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo objavila je da su isplate prema svim korisnicima novčane naknade, kao i za ostale obaveze Službe, spremne i da će biti isplaćene korisnicima 7. jula. Obaveze Službe koje će biti isplaćene iznose više od 2,5 miliona KM.

Podsjećaju da je zadnja isplata novčane naknade bila 12. juna 2020. te da nakon toga Služba nije isplaćivala novčane naknade, a i došlo je do promjene u rukovodnoj strukturi Službe 23. juna 2020. Spomenuta promjena u rukovodnoj strukturi morala je biti provedena kroz sudski registar i taj proces je vođen u nadležnom sudu.

Ističu da je otežavajuća okolnost izmjene odgovorne osobe u sudskom registru bila neplaćena prekršajna kazna izdata Službi u iznosu 10.000 KM.

"Uz veliku pomoć i razumijevanje Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i poslovne banke Službe, problem je razriješen i prekršajna kazna je plaćena, čime je otkočen proces promjene odgovorne osobe na nadležnom sudu", saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije