KS: Potpisani ugovori sa privatnim predškolskim ustanovama, uskoro novi poziv

0
Radiosarajevo.ba
KS: Potpisani ugovori sa privatnim predškolskim ustanovama, uskoro novi poziv
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / NS: "Obrazovanje ne može biti žrtva vjerskog opredijeljenja"

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović jučer je potpisala ugovore sa svim registriranim privatnim predškolskim ustanovama za program sufinansiranja boravka djece u njihovim ustanovama.

Vlada Kantona Sarajevo ima za cilj da subvencijom boravka u privatnim vrtićima obuhvati što veći broj djece.

"Ponovljenim javnim pozivom za privatne vrtiće sada smo obuhvatili sve privatne predškolske ustanove. Nastavljamo unapređivati ovu aktivnost, tako što ćemo u narednom periodu napraviti jasan put za privredna društva koja pružaju cjelodnevnu brigu za djecu, a koja žele registrirati cjelovit odgojno-obrazovni program", istakla je ministrica Hota-Muminović.

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Najavila je i da će biti ponovljen javni poziv za roditelje čija su djeca prvi put na listi čekanja evidentirana u toku 2021. godine, a koji se nisu prijavili na javni poziv iz augusta ove godine.

Ministrica Hota-Muminović je kazala i kako se nastavlja sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama u školskoj 2021/2022. godini, a koja su bila obuhvaćena programom sufinansiranja u školskoj 2019/2020. i 2020/2021. godini.

Dakle, roditelji čija su djeca bila obuhvaćena programom sufinansiranja u 2019. i 2020. godini nastavljaju koristiti pravo na subvenciju u 2021/22. godini i to tako što će se prijaviti privatnoj predškolskoj ustanovi koji dijete pohađa.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo će u školskoj 2021/2022. godini sufinansirati boravak djece u mjesečnom neto iznosu od 200 KM, po jednom djetetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije