Kandidat za načelnika Srebrenice: Muhamed Avdić poslao poruku SDA i SBiH

1
Radiosarajevo.ba
Kandidat za načelnika Srebrenice: Muhamed Avdić poslao poruku SDA i SBiH
Foto: Printscreen / Muhamed Avdić

Muhamed Avdić, zajednički kandidat za načelnika općine Srebrenica SDP-a, NiP-a, DF-a i Stranke Naprije BiH! izrazio je duboku zahvalnost za podršku koju je dobio kao zajednički kandidat ovih stranaka za načelnika općine Srebrenica.

"Vaša podrška je dokaz jedinstva i zajedničke vizije za bolju budućnost Srebrenice.

Posebno se zahvaljujem predsjednicima lokalnih stranaka koji su prepoznali važnost zajedničkog nastupa, kao i svim ljudima s kojima sam vodio konstruktivne razgovore u proteklom periodu. To su prije svega ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi FBiH Nerin Dizdar, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, predsjednik 'Naprijed BiH!' i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović. Svi oni su svjesni političke situacije u Srebrenici i njihov doprinos je od neizmjerne važnosti", stoji u njegovom saopćenju za javnost.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

On je izrazio žaljenje što je Hamdija Fejzić "izašao sa nezavisnom kandidaturom i nije pružio podršku zajedničkom kandidatu".

"Uprkos ovoj situaciji, pozivam sve probosanske stranke da udružimo snage i što prije započnemo rad na registraciji birača. Nemojmo dozvoliti da nas obeshrabri činjenica da, osim zajedničkog kandidata, imamo i jednog nezavisnog kandidata.

Četiri stranke žele zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice: Predložen Muhamed Avdić

Četiri stranke žele zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice: Predložen Muhamed Avdić

Pozivam SDA i SBiH da se priključe zajedničkoj inicijativi, kako se u oktobru ne bismo kajali i izbjegli situaciju u kojoj bi se tražili krivci. Uradite to zbog malobrojnih povratnika koji su ostali u Srebrenici i njihove djece.

Iskreno se nadam da će gospodin Fejzić uvidjeti da njegova kandidatura nema izgleda za uspjeh te da će samo otežati Bošnjacima da dobiju ove izbore u oktobru. Vjerujem da će u konačnici prepoznati važnost zajedničkog nastupa i pridružiti nam se u našoj borbi za bolju budućnost Srebrenice.

Hvala vam svima još jednom na podršci. Zajedno možemo ostvariti promjene koje su nam svima potrebne", poručio je Avdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije