Kampanja i političari: Kako je izgledao prvi dan na društvenim mrežama

K. S.
Kampanja i političari: Kako je izgledao prvi dan na društvenim mrežama
PrtScr / Tweet Aleksandre Pandurević o Kalabiću
Predizborna kampanja zvanično je počela jučer, a kandidati i kandidatkinje na društvenim mrežama postali su veoma aktivni.

Mnoge osobe dijele video i foto sadržaje, plakate, pišu statuse. Očito je da su Facebook, Twitter i Instagram postali jedan veliki predizborni pano sa kojeg nam političari šalju različite poruke.

Kandidatkinja SBB-a za Parlament Federacije BiH Sanela Prašović Gadžo na svom profilu podijelila je status kako pegla veš navodeći da je kampanju počela bez svog plakata.

Nosilac liste SDP-a za Hercegovačko-neretvanski kanton Aner Žuljević na svom profilu napisao je poveći status o predizbornoj kampanji i objavio sliku bivšeg premijera Jugoslavije Ante Markovića, te Markovićev citati: Zablude ćemo plaćati siromaštvom, trovanjem duha i položajem daleke perferije u Europi.


Citat Ante Markovića

Predsjednik stranke Narod i pravda i njen nosilac za Skupštinu KS Elmedin Dino Konaković je na svojoj zvaničnoj stranici podijelio slike kandidata za naredne izbore pa se tu mogu naći Amel Mekić, Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Nermin Muzur.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović na svom profilu na Facebooku podijelio je intervju kojeg je dao za FTV.

Kandidatkinja SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Aleksandra Pandurević napisala je na svom profilu na Twitteru: Prvi dan kampanje, Kalabic napustio #snsd.

Tweet Aleksandre Pandurević o Kalabiću - undefined

Tweet Aleksandre Pandurević o Kalabiću

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je objavio na svom profilu na Facebooku sliku sebe, Mladena Ivanića i Branislava Borenovića u ranu zoru ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banja Luci uz riječ SviĆe aludirajući na zoru koja sviće, kao i na birače koji će svi izaći na izbore.

Dragan Čović i HDZ su danas predstavili mobilnu aplikaciju Zajedništvo u kojoj predstavljaju kandidate i kandidatkinje za peredstojeće opće izbore ali i program stranke.

Predsjednik SNSD-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik i kandidatkinja SNSD-a za predsjednicu RS-a Željka Cvijanović zajedno su jutros proštetali Banja Lukom gdje su zalijepili prvi plakat.


Nositeljica liste Naše stranke za Parlament FBiH Sabina Čudić objavila je na svom Facebook profilu video poruku Naše stranke pod sloganom: Zajedno i tačka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije