BIHAMK / Kamion koji je učestvovao u teškoj nesreći još na cesti, saobraćaj usporen

05. 08. 2020. u 07:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Zbog teretnog vozila koji stoji na cesti, a učestvovalo je jučer u saobraćajnoj nesreći na dionici M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (na prevoju Makljen), saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila, javljaju iz BIHAMK-a.

Kada su u pitanju ostale obustave saobraćaja, iz BIHAMK-a napominju da se na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svaki dan (osim nedjelje) od 8 do 14 sati obustavlja  saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan (osim nedjelje) u vremenu od 8 do 16 sati obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce).

U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta M.14.1 Brčko – Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, saopćili su jutros iz BIHAMK-a.

NEMA KOMENTARA