Kakvo vrijeme možemo očekivati sutra

Radiosarajevo.ba
Kakvo vrijeme možemo očekivati sutra
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno oblačno vrijeme.

Nešto manje oblačnosti očekuje se u jutarnjim satima. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, bit će mjestimično s kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu sutra će prijepodne biti umjereno obačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti očekuju se kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 24 stepena.

U BiH danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, došlo je do postepenog povećanja oblačnosti.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Goražde 16, Drvar i Ivan-sedlo 18, Bugojno, Livno i Stolac 19, Sokolac 20, Srebrenica 21, Gradačac, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 22, Jajce 23, Bihać, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 24, Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor i Zenica 25 i Neum 26, saopćeno je oz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije