Danas kiša, pročitajte prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Danas kiša, pročitajte prognozu do subote
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima ponegdje u Bosni registrirana je i kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Goražde i Kupres 10, Sokolac 11, Drvar i Ivan-sedlo 13, Bugojno, Jajce, Livno i Srebrenica 14, Doboj, Gradačac, Sarajevo i Zenica 16, Prijedor i Trebinje 17, Banja Luka, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 18, Bihać, Mostar i Stolac 19, Bijeljina i Neum 20 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Opća slika djelimično će se pogoršati uslijed promjenljivog i nestabilnog vremena, praćenog izraženijim osjetom sparine i pljuskovima. Tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati s odmicanjem dana. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim naporima.

Danas se u Bosni i Hercegovini prijepodne očekuje umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više padavina poslijepodne na jugu i istoku Hercegovine i istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stepeni.

U Sarajevu prijepodne umjereno, a poslijepodne i pretežno oblačno vrijeme s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana očekuju se pljuskovi u Bosni. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stupnjeva.

Petak: U Bosni i Hercegovini nestabilno s pljuskovima od sredine dana prema večernjim satima. Jači pljuskovi i grmljavina u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 26 stupnjeva.

Subota: U Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prijepodne. Pljuskovi i grmljavina u Bosni u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 27 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije