Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Anadolija
Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?
U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme.

Poslijepodne umjeren razvoj oblačnosti, u jugozapadnim, istočnim i ponegdje centralnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnje temperature bit će od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 28 do 34 stepena celzija.

U nedjelju se očekuje slično vrijeme kao i u subotu. Bit će  sunčano i vruće, a poslijepodne rijetki lokalni pljuskovi mogući su u višim područjima jugoistočne i jugozapadne Bosne. Jutarnje temperature bit će od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 28 do 34 stepena celzija. 

Sučano vrijeme može se očekivati i u ponedjeljak, kada su poslijepodne u centralnim i istočnim područjima Bosne mogući pljuskovi i grmljavina. Najavljene su jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 31 do 37 stepeni celzija.

Slično vrijeme i temperature očekuju se i u utorak i u srijedu. 

Već u četvrtak u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina u Krajini očekuje se poslijepodne, a u ostatku Bosne prema kraju dana ili u večernjim satima. U Hercegovini veći dio dana vrijeme će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana ili u večernjim satima, uz porast naoblake, postoje uvjeti za slabu kišu. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 29 do 34 stepena celzija.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. Slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i Krajini, ujutro i prijepodne. Jutarnje temperature bit će od 11 do 16, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 23 do 29 stepena celzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije