Kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu
Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice, a kako je navedeno, stanovnike Bosne i Hercegovine za novogodišnje praznike očekuje stabilno vrijeme uz relativno visoke temperature zraka.

U Bosni do kraja sedmice, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u utorak i u noći sa četvrtka na petak. Na području Hercegovine se prognozira pretežno sunčano vrijeme, a nešto više oblaka očekuje se u petak 22. decembra. 

U jutarnjim satima u Bosni, postojat će uslovi za maglu ili nisku oblačnost. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -9  i -3 stepena Celzijusa u Bosni, a u Hercegovini od -3 do 2 stepena.

Maksimalne prognozirane temperature zraka tokom sedmice kretat će se od -4 do 3 stepena u Bosni, a u Hercegovini i do 6 stepeni. Najniže temperature očekuju se u srijedu 20. decembra.

Za period od 25. decembar pa do kraja godine prognozira se relativno stabilno vrijeme sa kišom u četvrtak i petak 28 i 29. decembra.

Na planinama je moguć i snijeg. Više padavina očekuje se u Hercegovini i istočnoj Bosni. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije