Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Fena
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Nešto manje oblačnosti očekuje se u jutarnjim satima. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, bit će mjestimično s kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Na krajnjem jugu bit će uglavnom suho i bez padavina.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna između 21 i 27 stečpeni.

U Sarajevu sutra prijepodne će biti umjereno obačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, očekuje se kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 22 stepena. 

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u Bosni registrirana je i kiša.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Kupres 16, Goražde 17, Ivan-sedlo i Livno 18, Banja Luka, Sokolac i Trebinje 20, Doboj i Drvar 21, Bugojno, Sarajevo i Zenica 22, Jajce, Neum i Stolac 23, Gradačac, Mostar, Srebrenica, Tuzla i Čapljina 24, Bihać, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 25 i Prijedor 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije