Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra
FOTO: EPA / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će doći do prolaznog naoblačenje sa sjeverozapada koji će usloviti slabu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove.

Poslijepodne doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar će biti slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. 

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4, a najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Hercegovini i istočnim područjima Bosne je padala kiša.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 6, Sokolac 8, Sarajevo 9, Kupres 10, Bugojno, Livno i Srebrenica 12, Gradačac i Jajce 13, Bijeljina, Tuzla i Zvornik 14, Doboj, Drvar, Sanski Most i Zenica 15, Bihać i Prijedor 16, Banja Luka i Mostar 17, Trebinje 18, Stolac 19, Neum i Čapljina 20, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije