Prognoza do petka: Šta kažu meteorolozi, dolazi li razvedravanje

Radiosarajevo.ba
Prognoza do petka: Šta kažu meteorolozi, dolazi li razvedravanje
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U Hercegovini i istočnim područjima Bosne pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -4; Goražde 1; Ivan Sedlo 2; Kupres 3; Sokolac 4; Bugojno i Sarajevo 6; Bihać, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 7; Banja Luka, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Zenica i Zvornik 8; Doboj i Livno 9; Trebinje 10; Neum 11; Mostar i Čapljina 12°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i raste.

Usljed nestabilnog i prohladnog vremena, biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne. Pri tome će u unutrašnjosti biti osjetno svježije, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima. Sa približavanjem noći opšta slika će se djelimično popraviti u većem dijelu zemlje, uglavnom zbog postepenog prestanka padavina.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U Hercegovini i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima sa kišom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C. U Sarajevu prije podne oblačno. U jutarnjim satima padaće slaba kiša. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

Utorak: Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje sa sjeverozapada usloviće slabu kišu i lokalne pljuskove. Padavine nisu obilne, očekuje se od 1 do 5 litara kiše po metru kvadratnom. Poslije podne razvedravanje. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C.

Srijeda: Bosni i Hercegovini sunčano uz malu, poslije podne i umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada. Poslije podne se očekuju pljuskovi u sjevernim područjima Bosne. U noći na petak kiša u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab, prije podne jugo, u drugoj polovini dana vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije