Kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Radiosarajevo.ba
Kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda
Pixabay / Ilustracija
Jutros je na istoku Bosne i istoku i jugoistoku Hercegovine oblačno. U većem dijelu zemlje je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

 

 

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Kupres 4; Ivan Sedlo 8; Goražde 9; Sarajevo i Sokolac 10; Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 11; Banja Luka, Bugojno, Doboj i Zvornik 12; Bihać i Srebrenica 13; Bijeljina, Gradačac i Livno 14; Prijedor 16; Čapljina 17; Trebinje 18; Neum 19; Mostar 20°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati. Nešto duže zadržavanje naoblake u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima, kod osjetljivih osoba će tokom prijepodneva uzrokovati manje poteškoće, a do kraja dana će biti ugodnije u cijeloj zemlji.

Danas prije podne više oblačnosti na istoku Bosne i istoku i jugoistoku Hercegovine. U većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije