Kakvo će vrijeme biti sutra?

Fena
Kakvo će vrijeme biti sutra?
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti u sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 30 do 33 stepena.

U Sarajevu sutra će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

U Bosni danas je bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini je bilo sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Goražde 18, Ivan-sedlo 19, Sokolac 21, Sarajevo 22, Kupres, Livno i Srebrenica 23, Bugojno i Gradačac 24, Drvar, Jajce i Tuzla 25, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 26, Bihać, Doboj i Zenica 27, Banja Luka 28, Mostar 30, Trebinje 31, Neum i Čapljina 32.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 sati iznosila je 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije